Team- & organisatieontwikkeling

 

team-organisatie-ontwikkeling

Uw team is een verzameling individuen. Individuen met hun eigen karakters en drijfveren, maar ook met een gezamenlijk doel. Dat gezamenlijke doel komt soms in de verdrukking. Vaak niet door onwil maar door de groepsprocessen die spelen. Elkaar niet goed begrijpen, onderliggend oud zeer, moeite hebben met weer een verandering… Er zijn vele redenen waarom het even niet zo loopt als zou moeten.

Dan is het goed om samen stil te staan en te kijken wat er nu aan de hand is. Wat nodig is om het groeiproces van het team de goede kant op te sturen, met de medewerkers zelf als belangrijkste factor. Want dat is altijd het uitgangspunt.Ik motiveer teams om naar zichzelf en de ander te kijken om van daaruit te doen wat de organisatie werkelijk nodig heeft. Ze ervaren verschillen dan niet meer als lastig maar als kans op groei. En ze gaan elkaars talenten zien en inzetten.

Mijn ervaring leert dat medewerkers daarna weer in openheid en autonomie met elkaar kunnen samenwerken.

In ditzelfde proces stimuleer ik leiders hun leiderschap te nemen, maak ik samen met hen helder hoe ze anderen mee kunnen nemen in de veranderingen.

Onze samenwerking in het kort
Onze samenwerking? Die volgt een helder pad:  Contract ⇒ Plan van aanpak ⇒ Aan de slag / Werkvormen ⇒ Evaluatie ⇒ Check up.
Maar wel altijd een pad dat past bij u en uw specifieke situatie. Meer hierover leest u op ‘Onze samenwerking’.

Informatie of een afspraak voor een kennismaking?
Ik nodig u uit om contact op te nemen of de brochures te downloaden.

 

Klanten over Renate

Renate weet precies de vinger te leggen op de punten van persoonlijke verbetering en dit heel praktische te benoemen en te coachen.

Lees meer...

Ik heb met mijn team van projectmanagers en projectuitvoerders de training “Teamontwikkeling” gevolgd. Deze training is in samenwerking met Renate op maat gemaakt. 

Lees meer...